Çuha Çiçeği, Ayı Kulağı, Bahar Çiçeği Yorumlar

ÇUHA ÇİÇEĞİ, AYI KULAĞI, BAHAR ÇİÇEĞİ
Şifalı Bitkinin makalesi altında ilgili ürünlerde sergilenmektedir.

+ Çuha Çiçeği Bitkisinin Diğer İsimleri:

Çuha çiçeği, Ayı Kulağı, Bahar Çiçeği.

+ Çuha Çiçeği Bitkisinin Faydaları & Tıbbi Etkileri:

Çuha çiçeği iştah açar. Vücuda rahatlık verir. Sinirleri rahatlatır ve uykusuzluğa iyi gelir. Kramp çözücüdür. Baş ağrılarını dindirici özelliği ile migren şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur. İdrar söktürücüdür. Göğsü yumuşatır, balgam söktürür ve öksürüğü keser. Astım ve bronşite faydalıdır. Terletici özelliğe sahiptir. Acı olan sapanin sebebiyle iştah açar, mideyi tahriş ederek reflex yolla bronş salgısını arttırır. Dolayısı ile bronşit, astım gibi öksürüklü hastalıklarda göğsü yumuşatır ve rahatlatır.

+ Çuha Çiçeği Bitkisinin Kullanım Şekli:

20 gr çuha çiçeği, 10 gr anason, 10 gr rezene, 10 gr öksürük otu karıştırılarak bu karıştırılarak bu karışımdan 2 çay kaşığı bir cezve suda kaynatılır. Günde iki kez içilir. Yalnızca çuha çiçeği kullanılacaksa, 40 gr bitki 1 lt. suda kaynatılır ve günde 2 bardak içilir.

+ Çuha Çiçeği Bitkisinin Familyası, Tarihçesi ve Genel Bilgileri:

Çuha çiçeği 20 cm yüksekliğinde, bahar aylarında sarımsı renkli çiçekler açan, sulak çayırları ve ormanları seven bir bitkidir. Kırım Orta ve Batı Avrupa ve Balkanlarda, memleketimizde ise Doğu Anadolu dağlarına yetişir.

+ Çuha Çiçeği Bitkisi İçindeki Maddeler:

Çuha çiçeğinin etkili maddesi saponindir. Ayrıca uçucu yağı flavon glikozitleri ve şekerler vardır.

+ Çuha Çiçeği Bitkisi Toplama, Kurutma:

Kökleri ve çiçekleri genellikle sonbahar ve ilkbaharda toplanarak güneşte kurutulur. Almanya’da koruma altında olan çuha çiçeğinin köklerini toplamak izne tabi, çiçekleri toplamak ise serbesttir. Kullanılacağı zaman suyla kaynatılır.

(Kynk: Şifalı Bitkiler – Tarık Demira. – 2013)
Şifalı Bitkiler bilgilerinin kaynak gösterilsin veya gösterilmesin kopyalanması paylaşılması her türlü dağıtılması serbesttir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X