Deniz Yosunu, Yosun Yorumlar

DENİZ YOSUNU, YOSUN
Şifalı Bitkinin makalesi altında ilgili ürünlerde sergilenmektedir.

+ Deniz Yosunu Bitkisinin Diğer İsimleri:

Deniz Yosunu, Yosun.

+ Deniz Yosunu Bitkisinin Faydaları & Tıbbi Etkileri:

Deniz yosunu bitkisi bazı kişiler tarafından su yosunu olarak tabir edilir. Cilt için önemli faydaları olan şifalı bir bitkidir. Cilde canlılık katar ve cildin soluk görünmesini engeller. Deniz yosunu bitkisi aynı zamanda, troid hormonunun çalışmasına yardımcı olup, metabolizma hızını da yükseltir. Deniz yosunu, saçları hacimlendirmek ve saçların direncini arttırmak için de kullanılmaktadır. Tırnakların güçlenmesine yardımcı olur. Deniz yosununun bir diğer faydası ise kanserli hücreleri yok etmesidir. Kanser hastalıklarına karşı vücudu dirençli tutar ve var olan kanser hücrelerinin gelişmesini önler. Ayrıca cilt kanamalarını durdurur.

+ Deniz Yosunu Bitkisinin Kullanım Şekli:

Siyatik ve mafsal (eklem) ağrısı için, deniz yosunu zeytinyağı ile kaynatılıp lapa şeklinde ağrılı bölgelere sürülür. Ayrıca zayıflamak için deniz yosunu sıkça kullanılır. Bunun için toplanan deniz yosunları 1 hafta boyunca cam kavanozda hava almayacak şekilde bekletilir. 1 hafta sonunda istenilen bölgeye ele alınarak sürülür. Deniz yosunu, çiğ olarak ya da çay gibi demleme usulüyle tüketilebilir. Çay gibi demlemek için, deniz yosunu güneşe serilir ve kurutulur sonra üzerindeki pislikleri temizlenip iyice yıkandıktan sonra süt ile yoğunlaşmaya başlayıncaya kadar kaynatılır. Tatlandırmak için şeker ve ya tatlandırıcılar kullanılabilir.

+ Deniz Yosunu Bitkisinin Familyası, Tarihçesi ve Genel Bilgileri:

Deniz yosunu, dünya okyanuslarının kıyısında hemen hemen sadece sığ sularda büyüyen çok hücreli sarımsı yeşil renkte bir bitkidir. Okyanusta olduğu kadar Türkiye denizlerinde de sıkça rastlanabilir. Deniz yosunları kullanım amacına göre gıda, ilaç, gübre, endüstriyel gibi alanlarda kullanılır. Deniz yosunları yaşamak için ışığa ihtiyaç duyarlar. Deniz yosunları, bulundukları alanlara bağımlı yaşadıklarından, deniz akıntılarının getirdiği ağır metal iyonlarını, metabolik faaliyetlerine katmamalarına karşın bünyelerinde barındırırlar. Deniz yosunlarının, sudaki mineralleri kolayca tutmaları ve onları işlenmeden bünyelerinde barındırmaları ağır metal kirliliğinin en iyi göstergesi olarak bilinir. Deniz yosunları, özellikle Doğu Asya’daki Japonya, Çin, Kore, Tayvan, Tayland ve Vietnam gibi kıyı ülkelerinin yanı sıra, Endonezya, Belize, Peru, Filipinler gibi çok farklı kıyı ülkelerindeki insanlar tarafından da gıda olarak yaygın bir şeklide kullanılmaktadır.

+ Deniz Yosunu Bitkisi İçindeki Maddeler:

Deniz yosunu içerisinde, A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri, niyasin iyot, potasyum, demir, magnezyum ve kalsiyum bulunmaktadır.

+ Deniz Yosunu Bitkisini Toplama, Kurutma:

Deniz yosunu işleme sürecinin ilk basamağında yosunlar yıkanır ve temizlenir. Daha sonra alginik asidin alınması için sıcak alkali ortamda bekletilir. Alkali ortamda ekstraksiyon aşamasını filtrasyon ve kalsiyum klorür ile çöktürme işlemleri takip eder.

(Kynk: Şifalı Bitkiler – Tarık Demira. – 2013)
Şifalı Bitkiler bilgilerinin kaynak gösterilsin veya gösterilmesin kopyalanması paylaşılması her türlü dağıtılması serbesttir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X