Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir ? Neye İyi Gelir ? Yorumlar

Sirke Ne İçin Kullanılır?

Günlük hayatta sıkça kullandığımız ve üstünde önemle durulan sirke bildiğimiz den çok daha fazlasını içeren bir gençlik iksiridir aslında.Antik Yunan’da hekim Hipokrat tarafından pek çok sağlık sorununun tedavisinde bitkisel reçete olarak da kullanılmıştır. Yüzyıllardan beri kullanılan ve faydasının farkında olduğumuz fakat kullanmaktan geri durduğumuz bu şifa kaynağını biraz daha yakından inceleyelim.

Elma Sirkesinin İçeriğinde Ne Vardır?

Pek çok hastalığın tedavisinde son derece etkili ve antiseptik içeriği ile mükemmel bir mikrop öldürücü olan sirke yapısında onlarca minarel ve vitamin bulunduruyor. Potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, A, B1, B2, B6, C, E vitaminleri bunlardan bazıları.Büyüklerimizden zaman zaman duyduğumuz saça ve cildimizdeki bakterileri yok etmeye iyi geldiğini bildiğimiz sirke doğal savunma mekanizmamız olan bağışıklık sistemimize güçlü bir destek sağlar. Yani gribin bilindik etkilerini değil, daha çok gribin bünyemizde oluşma riskini en az seviyeye indirir.Özellikle elma sirkesi sağlığımızın en iyi dostudur.

 

Sirkenin Faydaları

-Boğaz ağrısına, bademcik şişmesine, gribe, nezleye, öksürüğe ve tüm bulaşıcı rahatsızlıklara karşı aç karına bir tatlı kaşığı içilir. Tuzlu sıcak kaynar suya karıştırılıp gargara yapılır veya solunursa, kor haldeki kömürün üzerine dökülürse veya sıcak metal plakanın üzerine serpilirse bulunduğu odanın havası dezenfekte ederek, antiseptik özelliğini gösterir.

-Sirke içeceği (su, sirke ve bal karışımı) iştah açıcı ve hazmı düzenleyicidir. İştahsız insanlar, ana öğünlerden yarım saat önce bu içeceği içmelidirler.

-Sütlü ürün (süt, peynir) tüketiminizi azaltmanız gereklidir. Bolca az mineralli (yumuşak) su için. ayrıca günde iki-üç defa bir çorba kaşığı elma sirkesini ılık suyla karıştırıp için.

-Tüm vakalarda bal (doğal, işlenmemiş ve ısıtılmamış olmalı) ve elma sirkesi karışımı iyi sonuç vermektedir. Buğday balı daha etkili olabilmektedir.
-Bir kaşık sirke bir kaşık balla karıştırılıp ılık suya eklenir. Günde 3-4 defa içilir.

-ABD’de sıklıkla uygulanan yöntemde, bir mendil veya tülbent sirkeye batırılıp, bileklerin iç tarafına yerleştirilir ve bir bantla sabitlenir.

-En iyi sonucu mürver meyvesi sirkesi veriyor gibi görünse de normal sirke de iyi sonuçlar vermektedir. Ballı sıcak suyun içine bir tatlı kaşığı sirke eklenir, ihtiyaca göre günde üç kez veya daha fazla tüketilir.

-Bir tatlı kaşığı saf sirkeyi (sirke özü) aynı miktarda balla karıştırıp gün içinde iki defa çiğnemek sizi salgınlardan koruyacaktır. Eğer hastalığa yakalanırsanız bu karışımı günde 3 veya 4 defa çiğneyiniz.

-3 çorba kaşığı ‘dört hırsız sirkesi’ni, biraz deniz tuzu eklediğiniz bir kap sıcak suyun içine ekleyin. Bu karışımla gargara yapın.

-Bu sirkeyle evinizi havalandırabilirsiniz. Ayrıca sirkeyi bir mendile emdirerek gün içinde belirli zamanlarda koklayabilirsiniz.

-Sirke, anemiye karşı bire bir olan demir, B12 vitamini ve folik asidi, vücudun kolayca emebileceği bir formda barındırır. Sirke, çoğunlukla çok asitli olduğundan yan etkilerinden kaçınmak ve en iyi sonucu almak için günde bir defa ılık ballı suyun içine bir tatlı kaşığı elma sirkesi koyup içmek yeterlidir.

-Sirke, arterit gelişimini yavaşlatabildiği gibi acılarını da dindirir. İki günde bir geleneksel sirke içeceği (1 tatlı kaşığı sirke, ılık su, 1 tatlı kaşığı bal karışımı) yeterli olacaktır. Sabırlı olun, sonuçlar genellikle birkaç hafta sonra kendisini gösterir.

-Sirkenin kan pıhtısına karşı kanı sulandırıcı özelliği ile bilinmesinin yanı sıra bununla tamamen zıt olarak aşırı kanamayı engelleyici özelliği de bulunur.

-Aşırı adet kanaması veya hemoroit kanamalarına karşı yemeklerden önce ılık ballı suya bir tatlı kaşığı sirke ekleyip içilmesi tavsiye edilir.

– Burun kanamasında sirkeye batırılmış tampon uygulamak yeterlidir.

-Sirkelerin içinde kullanımı en kolay ve rahatlıkla ulaşabileceğimiz elma sirkesi nin faydaları ise saymakla bitmez.Doğal antiseptik, antifungal ve antibakteriyel özelliklerine sahiptir içeriğinde bol miktarda magnezyum, fosfor, potasyum, demir, bakır ve florin barındırmaktadır. İnsan vücudu için saymakla bitmez olumlu özellik taşıyan elma sirkesinin faydaları nelerdir?

Elma Sirkesinin Faydaları

-Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı adeta bir koruma kalkanı oluşturur.
-Antioksidan özelliği vardır.
Antibakteriyel özelliği sayesinde bakteri ve mikropları yok eder.
-Kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.
-Enerji verir, insan vücudunu dinç tutar.
-Menopoz döneminde olan kadınlar için oldukça faydalıdır.
-Kolesterolü kontrol eder ve kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur sağlar.
-Gut hastalığına iyi gelir.
Reflü gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
-Orta derece yanık tedavisinde yanığın iyileştirilmesine yardımcı olur.
Düzenli kilo verilmesini sağlar. Bu durumun gerçekleşebilmesi için düzenli olarak bal ile sirkeli suyu karıştırıp içmek gereklidir.
-Sebze ve meyveleri sirkeli su ile yıkayarak mikroplardan arındırabilirsiniz.
-Kas ağrılarının giderilmesinde fayda sağlar.
-Sirke adeta bir kalp dostudur, kalp sağlığına iyi gelir.
-Saçlarımızın durulama suyuna birkaç damla katıldığında; saça parlaklık verir, canlılık kazandırır.Bir miktar suyun içine birkaç damla damlatıldığında iyi bir temizleyici olur. Sivilcelerin üzerine temiz bir pamukla sürüldüğünde kurutur ve küçültür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X