Erkek Akdiken, Barut Ağacı Yorumlar

ERKEK AKDİKEN, BARUT AĞACI
Şifalı Bitkinin makalesi altında ilgili ürünlerde sergilenmektedir.

+ Barut Ağacı Bitkisinin Diğer İsimleri:

Barut Ağacı, Erkek Akdiken, Boya Ağacı.

+ Barut Ağacı Bitkisinin Faydaları & Tıbbi Etkileri:

Barut ağacı bitkisinin taze kabuklar tahriş edici olduklarından kusturucudur. Eski kabuklar ise taşıdıkları antrakinon türevleri sebebi ile kalın bağırsakta su emilimini engelleyerek müshil olarak tesir ederler. Müshil etkisinin alışkanlık yapması sinamekiye göre daha zordur. Bu sebeple özellikle yaşlılarda görülen ve dışkılamama alışkanlığına bağlı, ancak müshil ilaç ile dışkılama yapılabilen vakalarda faydalı olacaktır. Bunun yanında tüm müshil ilaçlarda olduğu gibi 2-3 haftadan fazla kullanılmamalıdır.Kabızlık, safra yetersizliğine iyi gelir. Hemeroid, dolaşım bozukluğu, bağırsak parazitlerinde kullanılır. Karaciğer hastalıkları, sarılık, siroz hastalıklarında kullanılır. Haricen, çıban ve yaralarda kullanılır.

+ Barut Ağacı Bitkisinin Kullanım Şekli:

Kurutulmuş kabukların tozları günde 3 kez 1’er gr. olarak veya 100 gr. kabuk 1 lt suda kaynatılarak bu sudan günde 3 bardak içilir. Daha kuvvetli müshil gereken vakalarda çeşitli bitkiler ile kombine edilebilir. 20 gr. taş anasonu tohumu, 30 gr. nane yaprağı, 10 gr. sinameki, 30 gr. barut ağacı kabuğu veya hepsinden 25 gram olmak üzere papatya, rezene, sinameki ve barut ağacı kabuğu karıştırılır. Her 2 karışım da, 1 cezve kaynar suya 2 çay kaşığı atılarak 10 dk. Kaynatılır. Her gece içirilir. Barut ağacının taze meyvelerinin suyu da 1 çay kaşığı dozunda faydalı olabilir.

+ Barut Ağacı Bitkisinin Familyası, Tarihçesi ve Genel Bilgileri:

4- 5 metre yükseklikte, yazın 6- 10 mm çapında olgunları siyah renkli meyveleri olan bir ağaçtır. Bütün Avrupa’da yetişen, nemli ormanları seven bir bitkidir. Yurdumuzda da kuzeyde özelliklede Kuzeydoğu Anadolu’da yetişmektedir.

+ Barut Ağacı Bitkisinin İçindeki Maddeler:

Tanen, saponin şekerler, acı madde ve frangulin, glikofrangulin, frangulo-emodin gibi antrakinon türevleri barut ağacı kabuğunun içerdiği kimyasallardır.

+ Barut Ağacı Bitkisini Toplama, Kurutma:

Çiçekleri mayıs ile haziran aylarında gelişir. Tohumlar Ekim ile kasım aylarında olgunlaşır. Çiçekler erdişidir, tozlaşma böcekler vasıtasıyla sağlanır. Yarı gölge ya da yarı ışık ortamlarda nemli veya ıslak toprakları tercih eder. Yaşam alanını bataklıklar genellikle fundalıklar, nemli açık ormanlık ve turbalık alanlar oluşturur.

(Kynk: Şifalı Bitkiler – Tarık Demira. – 2013)
Şifalı Bitkiler bilgilerinin kaynak gösterilsin veya gösterilmesin kopyalanması paylaşılması her türlü dağıtılması serbesttir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X