Kafur Ağacı Yorumlar

KAFUR AĞACI, (KÂFUR AĞACI)
Şifalı Bitkinin makalesi altında ilgili ürünlerde sergilenmektedir.

+ Kafur Ağacının Diğer İsimleri:

Kafur Ağacı, Kâfur Ağacı, Unamomus Camphree.

+ Kafur Ağacının Faydaları & Tıbbi Etkileri:

Kâfur, sinir sistemi, solunum ve dolaşım uyarıcısıdır. Uyanık kalmayı ve dikkati arttırır. Yüksek dozda alınımı ise kasılmalara neden olur. Haricen ağrı kesici ve mikrop öldürücüdür. Bu etkiler için 20 gr. kâfur 100 ml zeytinyağında veya 100 ml alkolde eritilerek hazırlanır. Kalp ve solunum antiseptiği olarak, çoğunlukla yağlı enjeksiyonları halinde kullanılmaktadır. Akciğer ve solunum yollarında antiseptik bir etki yapar. Bu sebeple kâfur taşıyan preparatlar buğu olarak veya kâfur merhemleri, göğüs ve sırta sürülerek kullanılır. Kâfur, sabun ve selüloz sanayisinde de kullanılmaktadır. Kâfur ağacı oldukça etkili uyarıcı etkiye sahiptir. Beyin, sinir, solunum ve kalp sistemlerini uyaran etkileri bulunur. Kalp sistemini uyarıcı etkisi sayesinde kan dolaşımının desteklenmesine yardım eder. Kalp yetmezliği gibi sorunlarda kullanılabilmektedir. Akciğer ve bronşit sorunlarından kurtulabilme konularında destekçi olmaktadır. Öksürüğün kesilmesine yardımcı olur. Romatizma sorunlarına oldukça yararlı etkiler oluşturur. Morarma ve burkulma gibi sorunlardan kurtulmaya yardımcı olur. Kas ağrılarının dindirilmesinde etkilidir. Ateşi dindirici etkiye sahiptir. Düzenli olarak kullanılabilir. Yüksek tansiyon oluşturabileceğinden fazla kullanılması tavsiye edilmemektedir.

+ Kafur Ağacının Kullanım Şekli:

Ağacın dallarından su buharı damıtması ile kâfur adındaki madde elde edilir ve bu madde zeytinyağında eritilerek isteğe göre dâhilen veya haricen kullanılır. Cenazelerin hazırlanmasında da kullanılmıştır. Kâfur yağı veya saf kâfur sade olarak kullanmaz, şayet kullanılırsa yakıcı ve iltihap yapıcı özelikleri vardır. 0,7 gram kafur sarhoş gibi yaparken, 2,4 gramı şuur kaybı, aptallaşma, dengesiz hareketler, hayalet görme, baş dönmesi, yüksek tansiyon, titreme, bulantı, kusma, sara, üşüme, korku ve kulak çınlaması gibi durumlar hasıl olur.

+ Kafur Ağacının Familyası, Tarihçesi ve Genel Bilgileri:

2000 sene gibi çok uzun ömürlü, kışın yapraklarını dökmeyen 30- 40 metreboyunda bir ağaçtır. Anavatanı Uzakdoğu ülkeleri olmasına rağmen, soğuğa oldukça dayanıklıdır. Yurdumuzda özellikle Akdeniz bölgesinde az miktarda yetiştirilmektedir.

+ Kafur Ağacının İçindeki Maddeler:

İçinde olan madde adı gibi kâfurdur.

+ Kafur Ağacının Toplama, Kurutma:

Yılın her mevsiminde kâfur ağacı kesilerek gövdesi ince kıyılır, ezilir (dövülerek) ve damıtılarak eter yağı elde edilebilir.

(Kynk: Şifalı Bitkiler – Tarık Demira. – 2013)
Şifalı Bitkiler bilgilerinin kaynak gösterilsin veya gösterilmesin kopyalanması paylaşılması her türlü dağıtılması serbesttir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X