Karabiber Yorumlar

KARABİBER
Şifalı Bitkinin makalesi altında ilgili ürünlerde sergilenmektedir.

+ Karabiber Bitkisinin Diğer İsimleri:

Karabiber, Piper Nigrum.

+ Karabiber Bitkisinin Faydaları & Tıbbi Etkileri:

En bilinen acı baharat olarak kabul edilebilir. Bu sebeple iştah açıcı etkisi vardır. Sindirimi kolaylaştırır ve bağırsak gazlarını giderir. Haricen ağrılı kaşları ovmak suretiyle kullanılır. Buruna çekilirse aksırtır. Karabiber, soğan, bal, bu maddeler merhem haline getirilir, saçı dökülen yere sürülürse dökülmesini önler. Karabiber, zeytinyağı ile kaynatılır, elde edilen mayiden içilir veya uyuşan azalara sürülürse iyi gelir. Koyun sütüne karabiber ilave edilerek içilirse tıkanık damarları açar, yüze kan gelir. Karabiber mideyi ısıtır. Hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsaklardaki mikropları öldürür. Gaz söktürür ve gaz birikmesine engel olur. Şeker hastalığının ilerlemesini durdurur. İdrar söktürür. Enerji verir. Cinsel isteği arttırır. Sinirleri kuvvetlendirir. Yiyeceklerde baharat olarak çokça kullanılır. Damar sertliği, yüksek tansiyon, egzama, üremi bağırsak iltihabı ve romatizmadan şikâyet edenler mümkün olduğu kadar az kullanmalıdır.

+ Karabiber Bitkisinin Kullanım Şekli:

Karabiber meyveleri, ağaç tam olarak olgun hale gelmeden toplanır ve açık havada bezlere serilerek kurutulur. Daha sonra baharat veya ilaç olarak tüketilmek üzere değirmenlerde çekilerek toz haline getirilir.

+ Karabiber Bitkisinin Familyası, Tarihçesi ve Genel Bilgileri:

Beyaz çiçekli kırma küçük meyveli, oval yapraklı, tırmanıcı bir bitkidir. Anavatanı olan Hindistan ve Doğu Hint adalarında üretilmekte ve tropikal ormanlarda yüksek rakımlarda yetişmektedir. Karabiber eskiden beri önemli bir değere sahiptir. Hatta Atilla 408’de Roma’yı kuşattığı zaman fidye olarak karabiber talep etmiştir. Ortaçağ’da altın ve gümüşle kıyaslanan karabiber 15.yy.da İngiltere kira karşılığı olarak kabul edilmiştir.

+ Karabiber Bitkisi İçindeki Maddeler:

Nişasta, uçucu yağ ve acı tadı veren piperin isimli madde vardır.

+ Karabiber Bitkisi Toplama, Kurutma:

Meyveler olgun hale gelmeden toplanır, açık bezlere serilerek kurutulur.

(Kynk: Şifalı Bitkiler – Tarık Demira. – 2013)
Şifalı Bitkiler bilgilerinin kaynak gösterilsin veya gösterilmesin kopyalanması paylaşılması her türlü dağıtılması serbesttir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X