MRSA Mikrobu Nedir? Yorumlar

Enfeksiyon riski her yerdedir ve MRSA bir kişinin alabileceği en tehlikeli enfeksiyonlardan biridir. İster inanın ister inanmayın, MRSA mikrobu nüfusun yaklaşık% 2’si tarafından taşınır, ancak bu kişilerin bir kısmı semptomları gösterir.

 

MRSA Nedir?

MRSA’nın tam adı Metisiline dirençli Staphylococcus Aureus’dur ve genellikle yara veya pul pul gibi bir deri enfeksiyonu olarak kendini gösterir. Bununla birlikte, ciddi vakalarda, çok ciddi cilt enfeksiyonlarına yol açabilir veya akciğerleri, kanı veya idrar yollarını enfekte edebilir.

Bu kadar dikkat çekmesinin nedeni, çoğu antibiyotik formuna karşı oldukça dirençli olmasıdır. İlk olarak 1960’larda keşfedildiği için, MRSA, bakteriyel enfeksiyonları gidermek için kullanılan metisilin, amoksisilin, penisilin ve diğer yaygın antibiyotiklere dirençli hale gelmiştir. İlaçlar geliştikçe, enfeksiyon da bu şekilde tedavi edilmesini ve ortadan kaldırılmasını zorlaştırmaktadır.

 

MRSA Mikrobunun Vücuda Bulaşma Nedenleri

Bu bakteriler yaygın ve genellikle deride veya burunda bulunsa da, MRSA’nın nedenleri şu şekildedir:

Düşük bağışıklık veya enfeksiyon: Staph bakteri çoğu durumda nispeten zararsızdır, ancak bir yara veya enfekte alandan vücuda girdiğinde veya bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde çok daha tehlikeli olabilir.

Fiziksel temas: MRSA mikrobu, birçok insan için bir tehlike oluşturur çünkü fiziksel temas yoluyla kolayca yayılabilir. Sadece bir başkasıyla ciltlerine dokunmak mikrobu almak için yeterli olacaktır.

Hastalık veya sakatlık: Hastanelerde ve uzun süreli bakım merkezlerinde MRSA enfeksiyonları yıkıcı ve ölümcül olabilir, çünkü enfekte olmuş kişilerin birçoğu halihazırda başka bir durumla mücadele etmekte ve vücudu halsiz düşmüş durumdadır.

MRSA Mikrobunun Belirtileri

MRSA iltihaplı, ağrılı kırmızı çarpmalar olarak başlar ve bu etkilenen bölgeler:

Yüksek Ateş

İçi intihap dolu sıvılar

Döküntü

Kas ağrısı

Öksürük

Nefes darlığı

Deride şişmeye, kırmızı, ağrılı diken diken bir örümcek ısırığı veya sivilce gibi cilt enfeksiyonları hızla cerrahi olarak boşaltılması gereken derin, çok zor apselere dönüşür.

MRSA Mikrobuna Karşıt Olarak Kekik Yağı Kullanabilirsiniz!

Kekik bitkisinden elde edilen kekik yağı tehlikeli ve ilaca dirençli bakterilere karşı etkili olabilir. Anti bakteriyel yapısı, bakterileri öldürebilir ve MRSA gibi mikropları kontrol edebilir. Dahası, antiseptik, antioksidan, anti-inflamatuar ve ağrı giderici özellikleri daha hızlı iyileşmenize yardım edebilir.

Kekik Yağı Nasıl Kullanılır?

8-10 damla kekik yağını, zeytin yağı ya da başka herhangi bir taşıyıcı yağ ile karıştırın. Problemin olduğu bölgeye uygulayın, bir süre(birkaç saat) açık bırakın. Sonra ılık su ile yıkayın ve bölgeyi iyice kurutun.

2 çorba kaşığı zeytinyağı veya başka bir taşıyıcı yağa 8-10 damla kekik yağı karıştırın. Etkilenen bölgeye uygulayın ve birkaç saat boyunca açık bırakın. Sonra, ılık suyla yıkayın ve bu bölgeyi iyice kurutun. Yöntemi birkaç kez tekrar uygulayın.

Yine kekik yağını, suya 2-3 damla damlatarak içebilirsiniz.

BİZE BU KELİMELERDEN ULAŞTINIZ: mrsa nedir,mrsa tedavisi, mrsa enfeksiyonu, mrsa treatment, mrsa tedavi, mrsa antibiyotik, mrsa infection, mrsa, mrsa üremesi, mrsa testi, mrsa nedir pdf, mrsa agar, mrsa antibiyotik tedavisi, mrsa açılımı, mrsa açılımı nedir, kekik, kekik yağı, kekik yağı bakteri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X