Ölmez Çiçek, Altınotu, Güve Otu Yorumlar

ALTINOTU, ÖLMEZ ÇİÇEK, GÜVE OTU
Şifalı Bitkinin makalesi altında ilgili ürünlerde sergilenmektedir.

+ Altınotu Bitkisinin Diğer İsimleri:

Altınotu, Ölmez Çiçek, Güve Otu, Altınçiçeği, Herdemtaze.

+ Altınotu Bitkisinin Faydaları & Tıbbi Etkileri:

Altınotu, idrar söktürücüdür. Safra ve pankreas salgısını ve mide suyunu arttırıcıdır. İdrar yollarındaki taşları düşürmeye yardımcı bir bitkidir. Mesane, Prostat ve idrar yolu iltihaplarına karşı faydalıdır. Romatizma ve eklem ağrısı şikâyetlerini azaltır.

+ Altınotu Bitkisinin Kullanım Şekli:

Çiçekli dalları toplanıp kurutulduktan sonra su ile kaynatılarak altınotu çayı hazırlanır ve genelde bu şekilde kullanılır.

+ Altınotu Çayının Faydaları:

Altınotu çayı yokluk hissi verir. Hazım zorluklarında ve basurda faydalıdır. Yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Dokuları onarıcı ve iltihapları gidericidir. Böbrek rahatsızlıklarında faydalıdır.

+ Altınotu Çayının Kullanım Şekli:

1 bardak su kaynatılır. Kaynayan suyun içine 3- 4 gram altınotu ilave edilip 5 dakika kadar demlenir. Günde 2 defa aç karına içilir. İsteğe göre buruk tadını alması için 1 tatlı kaşığı bal ilave edilir.

+ Altınotu Bitkisinin Familyası, Tarihçesi ve Genel Bilgileri:

50- 60 cm ye kadar uzayabilen altınotu bitkisi, sarı renklidir. Çiçekler açan otsu bir bitkidir. Avrupa, Anadolu ve Güney Asya’ya yayılmış birçok türü mevcuttur.

+ Altınotu Bitkisi İçindeki Maddeler:

Altınotu bitkisi içerisinde, flavonlar, reçine, kumarin ve acı madde ile bir miktar uçucu yağ bulunmaktadır.

+ Altınotu Bitkisi Toplama, Kurutma:

Yetiştirilmesi oldukça kolay olup kumlu taşlı ve güneşli yerlere ekilirse kendiliğinden orada kümeler oluşturur. Altınotu bitkisi genellikle yaz aylarında toplanır. Güneşte kurutulduktan sonra gölge ve havadar bir yerde 2 gün boyunca bekletilir. Bitki kurur kurumaz hemen paketlenip depolanması gerekir.

(Kynk: Şifalı Bitkiler – Tarık Demira. – 2013)
Şifalı Bitkiler bilgilerinin kaynak gösterilsin veya gösterilmesin kopyalanması paylaşılması her türlü dağıtılması serbesttir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X