Pelesenk Odunu Yorumlar

PELESENK ODUNU
Şifalı Bitkinin makalesi altında ilgili ürünlerde sergilenmektedir.

+ Pelesenk Odununun Diğer İsimleri:

Pelesenk Odunu, Cammipora Opabalsamum.

+ Pelesenk Odununun Faydaları & Tıbbi Etkileri:

Pelesenk odunu ateşi düşürücüdür. Kanı sulandırır. Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelmektedir. Göğsü yumuşatır. Nefes darlığına faydalıdır. Astıma iyi gelir. Balgam söktürür. Romatizma ve siyatiğe faydalıdır. Mafsal ağrılara ve adale ağrılarına iyi gelir. Romatizmanın en iyi ilacıdır.

+ Pelesenk Odununun Kullanım Şekli:

Odunu rendelenerek toz haline getirilip zeytinyağı ile karıştırılıp harici kullanılır veya dövülüp bala karıştırılarak yenir. Reçinesi krem gibi ağrılara sürülür veya leblebi unu ile karıştırılarak yutulur. Pelesenk odunu mobilyacılıkta ta da kullanılmaktadır. Pelesenk yağı, zeytinyağı ile karıştırılıp ağrıyan yerlere masaj yapılarak sürülür. Pelesenk odunu, kekik ile kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Öksürük için pelesenk odunu, tohumlarıyla kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir. Nefes darlığı için, pelesenk odunu, sinirli ot ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

+ Pelesenk Yağının Faydaları & Tıbbi Etkileri:

Pelesenk yağı vereme karşı etkili bir yağdır. Gözün görme gücünü arttırır. Göz kararmasını giderir. Bağırsak iltihabına karşı etkilidir. Yorgunluk gidericidir.

+ Pelesenk Yağının Kullanım Şekli:

Günde 2 defa bir çay bardağı suyun içine ya da 1 keşke şekere 2-3 damla damlatılarak kullanılabilir.

+ Pelesenk Odununun Familyası, Tarihçesi ve Genel Bilgileri:

10- 15 metre boyunda, oval yapraklı bir ağaçtır. Mor renklidir ve çok serttir. Ağacı çizilerek reçinesi elde edilir. Çok yıllık bir ağaçtır. Hindistan ve Orta Amerika’da yetişmektedir. Ülkemizde yetişen bir bitki değildir. Sıcak ülkelerde yetişen bir ağaçtır. Günlük, ödağacı gibi bazı çeşitlerinden hoş kokulu maddeler elde edilir. Ağaç ve ağaççık şeklinde birçok çeşidi vardır. Çoğunlukla Kızıldeniz kıyılan, Hindistan, Madagaskar, Senegal gibi sıcak iklimli bölgelerde yetişir. Kızıldeniz’in Afrika ve Asya kıyılarında yetişen ve kışın yapraklarını dökmeyen, değerli kerestesi kahverengi, mor veya esmer hatta vişneçürüğü olabilen, doğramacılıkta kullanılan bir ağaçtır.

+ Pelesenk Odununun İçindeki Maddeler:

Pelesenk odunu içinde, reçine ve saponinler bulunmaktadır.

+ Pelesenk Odunu Bitkisi Toplama, Kurutma:

Ağacın gövdesi ve dallarının kesilip bu kesilen yerden sızan reçinenin toplanmasıyla elde edilir. Taze iken akıcıdır, kuruduğunda ise serttir.

(Kynk: Şifalı Bitkiler – Tarık Demira. – 2013)
Şifalı Bitkiler bilgilerinin kaynak gösterilsin veya gösterilmesin kopyalanması paylaşılması her türlü dağıtılması serbesttir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X