Safra Kesesindeki Taşlar İçin Bitkisel Reçete Yorumlar

Safra Nedir?

Safra, karaciğerde üretilen ve karaciğer içi safra kanalları ile onikiparmak bağırsağına aktarılan bir vücut sıvısıdır. Vücuda giren gıdaların eritip sindirilmesi için, gıdalar üzerine etki ederek gıdaların yağlı kısımlarını alır ve küçük parçalara böler. Bu sıvı günlük yarım veya bir litre civarında üretilir. Üretilen bu safra, safra kesesinde depolanır. Safra kesesinin içinde depolanan safranın sıvı kısmı emilince daha yoğun hale gelir. Yemeklerden sonra safra kesesi kasılarak safrayı onikiparmak bağırsağına boşaltır.

Safra Kesesinde Taş Nasıl olur?

Safra kesesi normalde 50 ml kadar hacmi vardır, armut şeklindedir ve arta kalan safrayı depolama görevi vardır. Bu süreçte safranın içerisindeki su emilir. Eğer safrada fazla miktarda kolesterol var ise kristalleşir. Zaman içerisinde kolesterol kristalleri birleşerek safra çamuru daha sonra diğer glikoproteinlerle ile birleşerek safra taşlarını oluşturlar.

Safra Kesesinde Taş Bulunması Hangi Durumları Oluşturur?

Karnın sağ üst kısmında ağrı

Yağlı yemeklerden sonra karın ağrısı, bulantı, kusma,

İştahsızlık

Ateş

Muhtemelen sarılık hastalığı oluşması

Safra Kesesi Taşları İçin Bitkisel Reçete

Safra taşının kolestrolden dolayı oluştuğunu belirtmiştik. Yani eğer kolesterol yüksek ise safra taşının olması muhtemel olabilir.

Sizlere önereceğimiz üç adet bitki çayı yapımı var. Ancak sizler mutlaka doktorunuza danışın ve tedavinizi geciktirmeyin. Aşağıda söylediklerimiz sadece destekleyici amaçlıdır.

İğde bitkisinden elde edilen çay

Suyu kaynatın.

İçerisine 5 adet iğde atın.

Kısık ateşte beş dakika kaynatın.

Ilıdıktan sonra süzün.

Sabah kahvaltısından yarım saat önce içiniz.

Kırk kilit otundan yapılan bitki çayı

Bir bardak suyu kaynatın

Bir tatlı kaşığı kırk kilit otunu suyu atın

Beş dakika kaynatın

Ilıdıktan sonra akşam yemeklerden 2 saat önce tüketin

Karahindiba bitkisinden elde edilen bitki çayı

Bir bardak suyu kaynatın

İçerisine bir tatlı kaşığı karahindiba ekleyiniz

Kısık ateşte beş dakika kaynatınız

Süzerek ılımasını bekleyiniz.

Akşam yemeklerinden iki saat sonra tüketiniz.

BİZE BU KELİMELERDEN ULAŞTINIZ: safra kesesi bitkisel,safra kesesi bitkisel tedavi mustafa eraslan, safra kesesi bitki çayları, safra kesesi bitki, safra kesesi bitkiler, safra kesesi bitkileri, safra kesesi bitkilerle tedavi, safra kesesine bitkisel tedavi, safra kesesinin bitkisel tedavisi, safra kesesine bitkisel, safra kesesi bitki tedavisi, safra kesesi bitkisel tedavi, safra kesesi bitkisel çözüm, safra kesesi bitkisel tedavi maranki, safra kesesi bitkisel çay, safra kesesi ağrısına bitki tedavisi, safra kesesi ağrısına bitkisel çözüm, safra kesesi bitkisel cozum, safra kesesine bitkisel cozum

Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Yönetmeliği: 01.10.1985 tarihli ve 5777 sayılı Aktarlar, Baharatçılar ve benzeri dükkanlar hakkında genelge ile Aktar ve Baharatçılara ilişkin açılış ve denetim işlemleri ile adı geçen yerlerde belirli koşullar altında Bitki ve Drogların satılabilmesine izin verilirmiştir. Bu genelge ile satılması mahzurlu ve tehlikeli olan maddelerde belirtilmektedir.

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu:
Geleneksel Tıbbi Ürünler ve Gıda Takviyeleri hakkında bilinmesi gerekenler başlıklı bilgilendirmesinde: “Dünyanın pek çok ülkesinde Bitkisel ürünlerin “Fitoterapi” adı altında Sağlık alanında kullanıldığı bilinmektedir. “Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Yönetmeliği” tüm ince ayrıntıları ve detayları düşünülerek hazırlanıp vatandaşlarımızın sağlığını koruyacak bir çerçevede uygulamaktayız.”

Satışa sunulan (Bitkisel ve Gıda Takviyesi mahiyetindeki vb.) ürünler ile alakalı olarak T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz KurumuGeleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Yönetmeliği” ve T.C Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilgili kanunlarında yayımlanan yasa gereği Bitkisel Ürünlerin Bitkisel drogların Gıda Takviyesi vb. ürünlerin Tanıtım ve Reklamlarında Endikasyon Belirten, Hastalıkları Rahatsızlıkları Tedavi eden Hastalığı iyileştirdiği gibi yazıların ve Sağlık Beyanlarının bulunması yasaklandığından dolayı Ürünler ile ilgili bu kısımda Ürün Markası, Ürün Adı, Ürünün İlgili Bakanlık İzin ve Belge Numarası, Ürünün İçeriği, Ürünün Kullanımı, Ürünün Muhafaza Şartları ve Uyarı mahiyetindeki üretici bilgilendirmeleri bulunacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X