Sarısabır, Aloe Vera Yorumlar

ALOE VERA, SARISABIR
Şifalı Bitkinin makalesi altında ilgili ürünlerde sergilenmektedir.

+ Aloe Vera Bitkisinin Diğer İsimleri:

Aloe Vera, Sarısabır, Öd Ağacı, Azvay.

+ Aloe Vera Bitkisinin Faydaları & Tıbbi Etkileri:

Aloe vera bitkisi, vücudun kendisini enfeksiyonlara karşı korumasını sağlayan, anti-viral, anti-fungal ve anti-bakteriyel etmenler içerir. Ayrıca, içindeki acemannan adı verilen bağışıklık arttırıcı maddesinin birçok araştırmada, test tüplerinde HIV virüsüne karşı etken olduğu görüldüğünden, bu bitki, aids tedavisinde umut vaat etmektedir. Dermatit hastalarında, pul oluşumu ve kaşınma gibi semptomlar %62 oranında azalmıştır. Ameliyat sonrası şişleri dindirmekte oldukça etkili olduğu Amerikalı bilim adamları tarafından onaylanıp bizim tıp alanımızda çoktan yerini almıştır. Bacak, bilek, gövde, ağız ve vajinayı etkileyen bir cilt hastalığı olan liken planusun üzerinde aloe veranın pozitif sonuçlar gösterdiği de yapılan açıklamalar arasındadır. Aloe vera bitkisinin, asitten tahriş olmuş ve zarar görmüş mide duvarına bile koruma sağladığı, inaktif ilaçlara oranla aloe vera suyunun, ülseratik kolit belirtileri üzerinde tam veya kısmi iyileşme gösterdiği, karaciğer hücrelerini koruyarak semptomları hafiflettiği, pankreas kanseri oluşumunu azalttığı, yapılan deneyler ve araştırmalarla ispatlanmıştır.

+ Aloe Vera Bitkisinin Kullanım Şekli:

Ağızdan alındığında, aloe vera, sindirim sistemini destekler. Mide ülserlerinin, hemoroitlerin, kabızlığın ve tüm bağırsak düzensizliklerinin tedavisinde, aids ve huzursuz bağırsak sendromunda (IBS) yararlı olabilir. Aloe vera kullanım dozu: Günde bir veya iki kez 1 yemek kaşığı alınır. Yaprakları oldukça yüksek bir sapın tepesinde rozet biçiminde toplanmış bulunan bir süs bitkisi ve bu bitkinin etli ve kalın yapraklarından çıkarılan, kırmızımtırak esmer renkli, hekimlikte ve boyacılıkta kullanılan bir maddedir.

+ Aloe Vera Yağının Faydaları:

Aloe vera yağı kan dolaşımını hızlanmasına, cildin nem dengesinin düzenlenmesine ve hücre yenilenmesine yardımcı olur. Aloe vera yağı cilt kırışıklıkları, lekeler, yaralar, tahriş olmuş bölgeler, cilt hücrelerini yenileme, cildin esnek ve sağlıklı bir görünüm kazanması için kullanılır. Egzama ve sedef gibi birçok hastalığa iyi gelmekle birlikte cilt kanseri ile mücadelede etkili olarak kullanılmaktadır. Cilt rengini açtığı, güneş yanıklarını tedavi ettiği ve cildi yenilediği için cilt bakım ürünlerinde sıklıkla yer alır. Aloe vera yağının saça olan faydaları da oldukça bilinmektedir. Saçtaki deri rahatsızlığına sebep olan çeşitli zararlı mantarları yok eder ve dokunun yeniden oluşmasında faydalı olur. Kepeklerin oluşmasını önler ve kabuk tutan deriyi yeniden canlandırır.

+ Aloe Vera Bitkisinin Kullanım Şekli:

Aloe vera yağı problemli bölgeye damlatılarak ya da pamuk yardımı ile hafif masaj yapılarak kullanılır. Günde 4 kez sürülmelidir. Diğer etkiler için kullanımı ise, günde bir veya iki kez 1 yemek kaşığı alınması şeklindedir.

+ Aloe Vera Bitkisinin Familyası, Tarihçesi ve Genel Bilgileri:

Aloe vera bitkisi her ne kadar zambakgiller familyasından olsa da görüntüsü kaktüs gibi dolgun bir bitkidir. Aloe Vera; Sarısabır, Öd Ağacı ve Azvay olarak da bilinir. Evde yetiştirilmesi çok kolaydır. Aloe vera bitkisi Afrika kökenli olup, Mısırlıların bu şifalı bitkiyi M.Ö 1500 tarihlerinden bu yana bitkisel tedavi amaçlı kullandıklarına dair kayıtlara rastlanmıştır. Aloe vera bitkisi günümüzde Batı Hint Adalarında ve Güneybatı Amerika’da ticaret amaçlı olarak yetiştirilmektedir. Ülkemizde aloe vera bitkisinin halk arasında bilinen adı sarısabır otudur. Sarısabır bitkisi bazı yörelerde azvay olarak da bilinir. Aloe vera bitkisinin birçok türü vardır. Bitkisel tedavi amaçlı kullanılan ise özellikle aloe barbadensis türüdür. Ülkemizde de bazı türleri yetişmesine rağmen doğal tedavide kullanılan barbadensis türü bizde yetişmemektedir.

+ Aloe Vera Bitkisinin İçindeki Maddeler:

Aloe vera içinde vitaminler, mineraller, amino asitler ve enzimler bulunmaktadır. loe Vera A, C, E ve B grubu vitaminleri ile Selenyum, Demir, Mangan, Magnezyum, Kalsiyum, Çinko, Bakır, Fosfor, Potasyum gibi mineraller içerir.

+ Aloe Vera Bitkisini Toplama, Kurutma:

Aloe vera bitkisin yaprakları toplanır ve su ile ıslatılır. Kahverengi olması için güneşte iyice bekletilip kurutulur ve yoğunlaştırılır.

(Kynk: Şifalı Bitkiler – Tarık Demira. – 2013)
Şifalı Bitkiler bilgilerinin kaynak gösterilsin veya gösterilmesin kopyalanması paylaşılması her türlü dağıtılması serbesttir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X