Tarhun Yorumlar

TARHUN
Şifalı Bitkinin makalesi altında ilgili ürünlerde sergilenmektedir.+ Tarhun Otunun Diğer İsimleri:

Tarhun, Artemisia Dracunculus.+ Tarhun Otunun Faydaları & Tıbbi Etkileri:

Vücutta biriken fazla tuzu ve suyu atmanıza yardımcı olur. Sindirim salgılarını arttırarak sindirim sisteminin çalışmasını kolaylaştırır. Mide ve bağırsaklarda oluşan gazları giderir. İdrar söktürücü özelliği vardır. Güçlendirici tonik özelliği bulunmaktadır. İştah açıcıdır. Mikroplara karşı koruyucu antiseptik özelliği vardır. Ayaktaki kramp sorunlarını çözer. Hıçkırığı anında keser. Kan yapar.

+ Tarhun Otunun Kullanım Şekli:

Tarhun toz haline getirilip baharat olarak kullanılmaktadır. Ayrıca su ile kaynatılıp ta tüketilmektedir.

+ Tarhun Çayının Faydaları & Tıbbi Etkileri:

Uykusuzluğa iyi gelir. Diş ağrılarını hafifletir. İştah açıcıdır. Ruh halini yukarı taşır. Anti bakteriyel olduğu için yaraları tedavi eder. Safra üretimini teşvik eder. Bağırsak parazitleriyle mücadele eder. Detoks etkisi vardır. Mide kramplarını azaltır.

+ Tarhun Çayının Kullanım Şekli:

1 büyük çay fincanı için 1 çay kaşığı kuru tarhun yeterlidir. Suyu kaynattıktan sonra tarhun 1 çay kaşığı tarhun ilave edilir. 3-4 demlenmesi beklenir. Çay taze tarhundan hazırlanacaksa tam aromasını almak için, 1,5-2 çay kaşığı kullanmak gerekebilir. Sindirim için tarhun çayına 1-2 ince dilim zencefil veya 3-4 yaprak nane eklenebilir. Tarhun tatlı aromalı bir bitki olduğu için ekstra tatlandırıcıya ihtiyaç duyulmaz ancak tatlandırmak istenirse 1 çay kaşığı bak kullanılabilir.

+ Tarhun Otunun Familyası, Tarihçesi ve Genel Bilgileri:

60- 100 cm boyunda, keskin kokulu bit ottur. Anavatanı Orta Asya olup, buradan Avrupa ve Asya’nın diğer bölgelerine yayılmıştır. Yurdumuzda Güneydoğu Anadolu’da baharat olarak yetiştirilir. Eski Romalılar yorgunluğu giderici olarak biliyorlardı. Bu Kudüs’e giden hacıların botlarına tarhun demetleri koyulması âdetine yol açmıştı.

+ Tarhun Otunun İçindeki Maddeler:

Tarhun otunun içerisinde, tanen, acı madde ve uçucu yağ bulunmaktadır.

+ Tarhun Otu Toplama, Kurutma:

Bitki yeşil dönemde iken her zaman hasat edilip kuru veya yeşil olarak kullanılır. Gölgede kurutulmalıdır.

(Kynk: Şifalı Bitkiler – Tarık Demira. – 2013)
Şifalı Bitkiler bilgilerinin kaynak gösterilsin veya gösterilmesin kopyalanması paylaşılması her türlü dağıtılması serbesttir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X