Temre Otu, Kırlangıç Otu Yorumlar

KIRLANGIÇ OTU, TEMRE OTU
Şifalı Bitkinin makalesi altında ilgili ürünlerde sergilenmektedir.

+ Kırlangıç Otu Bitkisinin Diğer İsimleri:

Kırlangıç Otu, Terme Otu.

+ Kırlangıç Otu Bitkisinin Faydaları & Tıbbi Etkileri:

Kırlangıç otu yatıştırıcı ve uyuşturucu özelliklerine sahiptir. Öksürük kesicidir. Spazm çözücü özelliğe sahiptir. Mide ve bağırsak sancılarını giderir. Bu etki için, 20 gr. taze kırlangıç otu 1 lt. suda kaynatılır. Günde 3 bardak içilir. Safra kesesinde, safra akımını arttırır. Pankreasın amilaz, lipaz gibi bağırsağa dökülen enzimlerini de uyarıp, sindirime yardımcı olur. Bu etki için, 2 çay kaşığı bitki atılarak 10 dk. bekletilir ve günde 3 kez sıcak olarak içilir. Yüksek dozda kullanımı insanlar ve hayvanlar için zehirlidir. Haricen kırlangıç otu sütü siğiller ve nasırlara sürülür. Köklerini çiğnemek ise diş ağrılarına iyi gelir. Göze pansuman yapıldığında, yorgunluk ve kızarıklığı almaktadır. Karaciğer fonksiyonlarını tahrik edici, anti bakteriyel, kas genişletici, sarılık, safra kesesi taşlarını eritici, tifo, ağrılı eklem şişliklerini giderici, solucan düşürücü, hazımsızlık giderici, adet düzenleyici, basur ve sulu mantarlarda kullanılır.

+ Kırlangıç Otu Bitkisinin Kullanım Şekli:

Haricen 30 gr. taze kırlangıç otu 1 lt. suda kaynatılarak elde edilen sıvı ile göz banyosu yapılır. Taze iken tüm bitkiden ve sütünden ilaç yapılır. Toprak üstü kısımlardan ilaç elde etmek için suda kaynatılır. Bayat bitkiden faydalanmak çok zordur. 6 ayda etkisini kaybeder.

+ Kırlangıç Otu Bitkisinin Familyası, Tarihçesi ve Genel Bilgileri:

50 cmyüksekliğinde, Nisan ve Mayıs aylarında sarı renkli çiçekler açan, yine sar ırenkli bir sütü olan, sulak ve gölgelik yerleri seven, otsu bir bitkidir. Avrupa ve Karadeniz bölgesinde rutubetli yerlerde yetişir. Taşlı ve serin yerlerde, kaya dipleri, duvar dipleri çalılıklar arasında orman kenarlarında bulunur.

+ Kırlangıç Otu Bitkisi İçindeki Maddeler:

Kırlangıç Otu içerisinde, chelidonin, cheleritrin, homokelidonin(narkotik), vs, alkoidler, eterik yağ, C-A vitamini, organik asitler, flovonitler, saponinler bulunmaktadır.

+ Kırlangıç Otu Bitkisi Toplama, Kurutma:

Çiçeklenmeden önce toprak üstü kısımları biçilir. Hava cereyanı olan gölge yerlerde ince tabakalar halinde sık sık karıştırılarak kurutulur.

(Kynk: Şifalı Bitkiler – Tarık Demira. – 2013)
Şifalı Bitkiler bilgilerinin kaynak gösterilsin veya gösterilmesin kopyalanması paylaşılması her türlü dağıtılması serbesttir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X