Tere Otu, Tere Tohumu Yorumlar

TERE OTU, TERE TOHUMU
Şifalı Bitkinin makalesi altında ilgili ürünlerde sergilenmektedir.

+ Tere Otunun Diğer İsimleri:

Tere Otu, Tere Tohumu, Lepidium Sativum.

+ Tere Otunun Faydaları & Tıbbi Etkileri:

Tere otu iştahı açar ve hazmı kolaylaştırır. Sinirleri yatıştırır ve cinsel isteği arttırır. Bronşları temizler. Öksürüğü keser. Vücut direncini arttırır. Halsizliği giderir ve güç verir. Başta grip ve soğuk algınlığı olmak üzere, hastalıklarda iyileşmeyi hızlandırır. Kanı temizler, kansızlığı giderir. İdrar söktürücü özelliklere sahiptir. Karaciğer hastalıklarına karşı faydalıdır. Böbrekleri temizler, böbrek taşlarını düşürmeye yardımcı olur. Kandaki şeker oranını düşürür ve şeker hastalıklarına faydalıdır. Saç dökülmesini azaltır ve kepeği önler. Safrayı arttırır. Tere tohumu yavaş çalışan metabolizmalar için tam bir takviye görevi görerek, metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Tam bir vitamin deposu olan tere tohumu, güçsüz, yorgun bedene direnç sağlar. Tere tohumu sigaranın vücutta bıraktığı zehri temizlemek için son derece faydalıdır. Tere tohumu suyu, saç dökülmesine (kellik) bire bir gelir. Vitiligo hastalığı için faydalı bir şifalı bitkidir.

+ Tere Otunun Kullanım Şekli:

Tere otu salata malzemesi olarak tüketimi çok yaygındır. Yaprakları ve gövdesi su ile kaynatılarak ilaç elde edilir. Taze kullanılması tavsiye edilir. Acı bir tada sahip olan tere tohumu bal ile birlikte karıştırılarak içilebilir. Saç dökülmelerini önlemek için, bir çay kaşığı tere tohumu 1 litrekaynamış suyun içine atılarak soğuyana kadar bekledikten sonra bu suyla saçlar yıkanabilir.

+ Tere Otunun Familyası, Tarihçesi ve Genel Bilgileri:

30- 40 cm yüksekliğinde, rutubetli ve bataklık yerleri seven, ilkbahar ve yaz aylarında beyaz veya erguvani çiçekleri olan bir ottur. Anadolu’da yabani olarak geniş alanlarda bulunmaktadır. Daha çok bahçe ve bostanlarda özel olarak yetiştirilir.

+ Tere Otunun İçindeki Maddeler:

Tere otunun içerisinde, kalsiyum, demir, A, C ve D vitaminleri ile uçucu yağ ve glikozitler bulunmaktadır.

+ Tere Otu Toplama, Kurutma:

Bitki taze iken toplanabildiği gibi çiçeklenme başlangıcında da toplanıp kurutulur. Havadar ve gölge yerlerde kurutulur.

(Kynk: Şifalı Bitkiler – Tarık Demira. – 2013)
Şifalı Bitkiler bilgilerinin kaynak gösterilsin veya gösterilmesin kopyalanması paylaşılması her türlü dağıtılması serbesttir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X