Vanilya, Çubuk Vanilya, Vanilin Yorumlar

ÇUBUK VANİLYA, VANİLYA, VANİLİN
Şifalı Bitkinin makalesi altında ilgili ürünlerde sergilenmektedir.

+ Vanilya Bitkisinin Diğer İsimleri:

Vanilya, Vanilin, Çubuk Vanilya.

+ Vanilya Bitkisinin Faydaları & Tıbbi Etkileri:

Vanilya vücuda kuvvet verir. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Sinirleri yatıştırır ve bunalımı gidermeye yardımcı olur. Ateşi düşürür. Hazmı kolaylaştırır. Solunum yollarını temizler ve öksürüğü kesmeye yardımcı olur.

+ Vanilya Bitkisinin Kullanım Şekli:

Besleyici değeri sınırlı olan vanilya kokusu için sütlü tatlılara, pasta ve çikolatalara katılır. Ayrıca, vanilya yağı parfümler ve çeşitli kozmetik ürünlerde de kokusu için kullanılmaktadır.

+ Vanilya Yağının Faydaları:

Vanilya Yağı, sinir sistemini uyarıcı etkisi ile mideyi uyarıcı ve cinsel gücü arttırıcı özelliğe sahiptir. Ayrıca, adet söktürücüdür.

+ Vanilya Yağının Kullanım Şekli:

Vanilya yağı kullanımı iki türlüdür dâhilen ve haricen kullanılabilir. Kullanımında önce kişisel ihtiyaçlarınız farklı olacağından bir uzmanla görüşmeniz önerilir. Dâhilen Kullanımı, günde 3-4 damla ılık suya damlatılarak kullanılması önerilir. Haricen Kullanımı, cildinizde uygulayacağınız bölgeyi kozmetik ürünü kullanmadan temizleyiniz. Daha sonra kuruladıktan sonra vanilya yağını sürünüz ve parmak uçlarınızla masaj yaparak emilmesini sağlayınız. Vanilya ve vanilya yağı aşırı kullanılmamalıdır. Vanilya yağı birkaç damladan fazla alınırsa kusma yapabilir. Ayrıca çok az yağ içeren vanilyada hiç kolesterol yoktur, fakat şeker oranı yüksektir. Bu nedenle kalori değeri fazladır.

+ Vanilya Bitkisinin Familyası, Tarihçesi ve Genel Bilgileri:

Vanilya salepgiller familyasındandır. Türkiyede bulunmaz. Birçok tropikal ülkelerde yetiştirilen, tırmanıcı ve gövdeli bitkilerdir. Vatanı Meksika, Madagaskar, Java ve Antillerdir. Bitkinin yaprakları sapsız, yassı ve etlidir. Meyveleri 15- 20 cm uzunlukta, yassı, iki uca doğru incelmiş, parlak siyahımsı renkli bir kapsüldür. Kokusu özel ve tadı acıdır.

+ Vanilya Bitkisi İçindeki Maddeler:

Vanilya, kalsiyum, sodyum ve demir minerallerini barındırır.

+ Vanilya Bitkisi Toplama, Kurutma:

Yeşilken toplanıp, sonra suda haşlandıktan sonra kurutulur ve meyveleri kullanılır.

(Kynk: Şifalı Bitkiler – Tarık Demira. – 2013)
Şifalı Bitkiler bilgilerinin kaynak gösterilsin veya gösterilmesin kopyalanması paylaşılması her türlü dağıtılması serbesttir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X