Yahudi Hurması, Trabzon Hurması Yorumlar

TRABZON HURMASI, YAHUDİ HURMASI
Şifalı Bitkinin makalesi altında ilgili ürünlerde sergilenmektedir.

+ Trabzon Hurmasının Diğer İsimleri:

Trabzon Hurması, Yahudi Hurması, Karahurma, Cennet Hurması.

+ Trabzon Hurmasının Faydaları & Tıbbi Etkileri:

Trabzon hurması, yaygın olarak görülen kanserden korunmak için önemli yer tutan bir meyvedir. Trabzon hurması, A vitamini ve karbonhidrat bakımından çok zengindir.
Kalp-damar sistemi hastalıklarının tedavisi için şifalı bir meyvedir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelir Antioksidanlar bakımından zengin olması sebebiyle günümüzde yaygın olarak görülen kanserden korunmak için önemli bir yeri vardır. Bu meyve aynı zamanda zayıflığın giderilmesi, kansızlık, vitamin eksikliği ve mide-bağırsak hastalıkları için iyi gelir. Trabzon hurması yenilmeye devam edildiğinde ishali kesmekte, iştahı açmakta, mideyi kuvvetlendirmekte, safranın hararetini gidermektedir. Mide gastritini önlemekte, bağırsak iltihabını iyileştirmektedir. Trabzon hurmasının yaprakları kaynatılarak saç ve yüz yıkanırsa cilt ve saç güzelleşmektedir.

+ Trabzon Hurmasının Kullanım Şekli:

Trabzon hurmasının meyveleri değişik lezzetlidir. Meyveleri tüketildiği gibi suyu da kullanılabilir. Taze ve kurutularak tüketildiği gibi, gıda sanayinin tatlı, dondurma, marmelat, krema, muhallebi, kek ve püre gibi alanlarında kullanılır.

+ Trabzon Hurmasının Familyası, Tarihçesi ve Genel Bilgileri:

30- 40 cm yüksekliğinde, rutubetli ve bataklık yerleri seven, ilkbahar ve yaz aylarında beyaz veya erguvani çiçekleri olan bir ottur. Anadolu’da yabani olarak geniş alanlarda bulunmaktadır. Daha çok bahçe ve bostanlarda özel olarak yetiştirilir.

+ Trabzon Hurmasının İçindeki Maddeler:

Trabzon hurması bol miktarda, protein, karbonhidratlar, selüloz, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, tanen, potasyum, magnezyum, A, B1, B2, B3 ve C vitaminleri içermektedir.

+ Trabzon Hurmasının Toplama, Kurutma:

Trabzon hurması meyvelerinin uygun zamanda derimi önemlidir. Meyveler, tam iriliklerini aldıkları ve meyve kabuğunun yeşil renginin kaybolup çeşide has turuncu veya koyu turuncu rengi aldığı zaman, sertken toplanmalıdır. Tadı buruk olan çeşitlerde meyveler, yumuşayıncaya, yani yeme olumuna gelinceye kadar uzun süre ağaçta kalabilmektedir. Trabzon hurması çeşitlerinin çoğu, soğuk depoda -1 ve 1 derecede ve %80-90 nisbi nemde 2-4 ay kadar muhafaza edilebilir.

(Kynk: Şifalı Bitkiler – Tarık Demira. – 2013)
Şifalı Bitkiler bilgilerinin kaynak gösterilsin veya gösterilmesin kopyalanması paylaşılması her türlü dağıtılması serbesttir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X