Ylang Ylang, Ylang Ylang Yağı Yorumlar

YLANG YLANG, YLANG YLANG YAĞI
Şifalı Bitkinin makalesi altında ilgili ürünlerde sergilenmektedir.

+ Ylang Ylang Yağının Diğer İsimleri:

Ylang Ylang, Ylang Ylang Yağı.

+ Ylang Ylang Yağının Faydaları & Tıbbi Etkileri:

Ylang ylang yağının, sinir sistemine dayalı stres, öfke, endişe tansiyon, korku, şok ve panik duygularını yatıştırıcı, uykusuzluk giderici, tansiyonu dengeleyici, depresyonun yarattığı etkileri hafifletici özelliği bulunmaktadır. Bayanların regl döneminde yaşadıkları stresi ve ruhsal değişimlerin verdiği sıkıntıyı ylang ylang yağı hafifletir. Cildin ürettiği sebum adlı yağın salgılanmasını kontrol eder. Dolayısıyla akneli ve akneye eğilimli ciltlerde yağ kontrolü sağlar. Cildi yumuşatır ve nemlendirir. Dış koşullardan yada hatalı uygulamalardan kaynaklanan kırık saç uçlarının bakımını sağlar. Saçın sağlıklı uzamasına yardımcıdır.
Güçlü bir afrodizyaktır. Kadın ve erkeklerin enerjilerini dengeleyici özelliğe sahiptir. Bu nedenle Endonezya’da yeni evli çiftlerin yataklarını ylang ylang çiçekleriyle kaplamak gelenektendir. Hormonları düzenleyici ve salgılamayı kontrol edici özelliklerinden dolayı hormon el dengeyi sağlar. Düzenli kullanıldığında, üreme sistemiyle alakalı problemlerin, (iktidarsızlık gibi), giderildiğine inanılır.

+ Ylang Ylang Yağının Kullanım Şekli:

Nemlendirici olarak kullanılacak ise susam yağı, kayısı yağı ya da Hindistan cevizi yağı gibi doğal yağların içine 1-2 damla eklenir. Bu işlem cildin nemlenmesini, yumuşamasını ve parlaklık kazanmasını sağlar. Bu yağ cilt uygulamalarında masaj yağı olarak kullanılmaktadır. Cilde tatbik edildikten sonra parmak ya da avuç içleri yardımıyla iyice emilmesi sağlanması önerilmektedir. Saç için kullanımı ise, karışım olarak kullanılmaktadır. Direk uygulamada saç tellerine ve diplerine sürülerek belli süre bekletilmektedir. Karışım olarak kullanımda ise ya diğer yağlarla karıştırılarak ya da şampuan ve krem gibi saç ürünlerine katılarak kullanılabilmektedir. Harici Kullanımda ise suya 3-4 damla damlatılarak alınabilmektedir. Friksiyon etki için, Yeterli miktar yağ, başparmak, parmaklar, el ayası ile yapılan, küçük alanlı dairesel kaydırma ve bastırma hareketleri ile uygulanır. Friksiyon, deri altındaki kas ve dokuları etkiler. Etkisi doğrudandır.

+ Ylang Ylang’ın Tarihçesi ve Genel Bilgileri:

Boyları yaklaşık 60 metreyi bulan bu ağaç türü, her sezon yeşil yapraklıdır. Çok değerli bitkilerden biri olan Ylang’ın vatanı Güneydoğu Asya’dır. İlk olarak ticari amaç ile Filipinlerde daha sonra da Endonezya’da yetiştirilmiştir. Ardından Komor Adaları’na getirilerek 1980′li yılların başlarına kadar yüksek miktarlarda yetiştirilmiştir. Bu coğrafyada diğer ülkelerde de yetiştirilen ylang ylang, Endonezya, Filipinler, Madagaskar ve Komor Adaları’nın yanı sıra, halen en çok Çin’in Guangdong bölgesinde yetiştirilmekte. Adı Uzakdoğu dillerinde “Çiçeklerin çiçeği – Flower of Flowers” anlamına gelmektedir. Ylang ylang yağı Canana odorata türünün ağacının taze çiçekli kısımlarından su ya da buhar damıtımı yöntemi ile elde edilir. Tatlı, etkili egzotik, floral kokuya sahiptir.

+ Ylang Ylang Yağının İçindeki Maddeler:

Ylang ylang yağı içerisinde, A-C-B 1-B2 vitaminleri, protein ve mineral maddeleri bulunmaktadır.

+ Ylang Ylang Toplama:

Çiçekleri yaz aylarında toplanır ve damıtma yoluyla yağ elde edilir.

(Kynk: Şifalı Bitkiler – Tarık Demira. – 2013)
Şifalı Bitkiler bilgilerinin kaynak gösterilsin veya gösterilmesin kopyalanması paylaşılması her türlü dağıtılması serbesttir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X