Yulaf Yorumlar

YULAF
Şifalı Bitkinin makalesi altında ilgili ürünlerde sergilenmektedir.

+ Yulaf Bitkisinin Diğer İsimleri:

Yulaf, Avena Sativa.

+ Yulaf ve Yulaf Ezmesinin Faydaları & Tıbbi Etkileri:

Gramine sayesinde kuvvetli olmayan hafif yatıştırıcı ve uyutucu etkiye sahiptir. 50 gr yulaf 1 lt suda kaynatılarak günde 3-4 bardak içilir. Bunun yanında Hindistan’da yulaf ile hazırlanan preparatlar haşhaş bağımlılığının tedavisinde kullanılır. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Kuvvet vericidir. Müshil etkisi vardır. İdrar arttırıcıdır. Hazmı kolaylaştırır. Saçları güçlendirir ve parlaklık verir. Kolesterolü düşürür. Adet dönemindeki ağrıları azaltır. Uyuşturucu ve sigara bağımlılığından kurtulmaya yardımcı olur. Troid bezlerinin düzenli çalışmasını sağlar. İktidarsızlığa iyi gelir. Dişleri korur. Kas ve kemikleri güçlendirir. Guatrı önlemeye yardımı olur. Gastrit ve ülser tedavisinde etkilidir. Ciltteki kızarıklık ve kaşıntıları giderir. Bebeklerdeki pişiklerle de etkilidir. Çocuk maması ek gıda olarak tavsiye edilir.

+ Yulaf ve Yulaf Ezmesinin Kullanım Şekli:

Yulaftan yulaf ezmesi, unu ve ekmeği yapılır. Yulaf lapa haline getirilip çıbanların sütüne konursa fayda sağlar. Yulaf unu çocuk mamasında kullanılır. Yulaf kaynatılıp elde edilen su süzülüp banyo suyuna katılırsa cildi korur. Bir yemek kaşığı yulaf ezmesi ve aynı miktarda krem birbirine karıştırılarak elde edilen karışım cilde uygulanır cildinizi yukarı ve aşağı doğru masaj şeklinde ovulur. Bu işlem ciltteki ölü hücrelerin temizlenmesini sağlar ve kirden arındırır.

+ Yulaf Bitkisinin Familyası, Tarihçesi ve Genel Bilgileri:

1- 1,5 metre boyunda, önce yeşil sonra yazın sararan otsu bir tahıl bitkisidir. Bütün Avrupa ve Anadolu’da yetişmektedir.

+ Yulaf Bitkisi İçindeki Maddeler:

Yulafın içerisinde, B vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor ve demir mineralleri ve gremine içermektedir.

+ Yulaf Bitkisi Toplama, Kurutma:

Taneler tam olgunlaşmadan hasat edilir ve harmanlanır. Açık ve havadar yerlerde kurutulur.

(Kynk: Şifalı Bitkiler – Tarık Demira. – 2013)
Şifalı Bitkiler bilgilerinin kaynak gösterilsin veya gösterilmesin kopyalanması paylaşılması her türlü dağıtılması serbesttir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X