Yenibahar Yorumlar

YENİBAHAR, JAMAİKA BİBERİ
Şifalı Bitkinin makalesi altında ilgili ürünlerde sergilenmektedir.

+ Yenibahar Bitkisin Diğer İsimleri:

Yenibahar, Jamaika Biberi.

+ Yenibahar Bitkisinin Faydaları & Tıbbi Etkileri:

Damar sertliğini önler, hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsak gazlarını giderir. Unutkanlığı azaltır ve giderir. Vücudun direncini arttırır. Kuvvet vericidir. Ayrıca antiseptiktir. Diyarede kullanılır. İştah açıcıdır.

+ Yenibahar Bitkisinin Kullanım Şekli:

Yenibahar bitkisi genellikle baharat olarak kullanılır. Haricen kullanımda ise bitki toz haline getirilir ve günde 2-3 defa 0,5-1 gr içilir.

+ Yenibahar Suyu Ve Yenibahar Yağının Faydaları:

Hazımsızlık veya basit gaz hallerinde faydalıdır. Yağı aynı zamanda histeri nöbetleri için de önerilmektedir. Kabızlık gidericilerle birlikte alındığında, yağı karın ağrısına eğilimi azalır. Suyu daha az lezzetli ilaçlar için iyi bir aracı rolü oynar. Yenibahar romatizma ve sinir ağrıları için uyarıcı bir yakı görevi de görür. Yenibahar yağı ciltte bakteri ya da mantar enfeksiyonları nedeni ile meydana gelen yaraların tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca yağı sürüldüğü zaman, kuru öksürük, nezle, bronşit ve depresyon tedavisi olarak kullanılır.

+ Yenibahar Suyu Ve Yenibahar Yağının Kullanım Şekli:

Yenibahar suyu, 3 avuç ezilmiş yemiş 1,5 kg su ile karıştırılır ve ilk hacmin yarısına kadar imbikten geçirilir. Bir doz 30 ile 60 ml’dir. Yağ olarak, bir doz 2 ile 5 damladır ve gaz için şeker üzerinde 2 ile 3 damla kullanılır.

+ Yenibahar Bitkisinin Familyası, Tarihçesi ve Genel Bilgileri:

Amerika’nın tropikal bölgelerinde doğal olarak yetişir. Mersingiller familyasından olup baharat elde dile bir bitkidir. Her tarafı kokuludur. Kokusu ve tadı, tarçın, karanfil, karabiber ve hindistancevizine benzer. Baharat olarak kullanılır. Özellikle köfteler de çok sık kullanılır. 12 m’ye kadar boylanabilen, aromatik, yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Yaprakları oblong, çiçekleri küçük beyaz ve demetler halinde, meyveleri küçük yeşil, olgunlaştığında ise kahverengidir.

+ Yenibahar Bitkisi İçindeki Maddeler:

Vitamin ve mineral açısından zengindir. Bakır, demir, magnezyum, selenyum ve manganez minerallerine ve B6 vitamini, A vitamini, C vitaminine sahiptir.

+ Yenibahar Bitkisi Toplama, Kurutma:

Olgunlaşmadan önce toplanıp kurutulmuş meyveleri ve meyvelerinden elde dilen uçucu yağı kullanılır.

(Kynk: Şifalı Bitkiler – Tarık Demira. – 2013)
Şifalı Bitkiler bilgilerinin kaynak gösterilsin veya gösterilmesin kopyalanması paylaşılması her türlü dağıtılması serbesttir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X