Kınakına, Kınakına Kabuğu Yorumlar

KINAKINA, KINAKINA KABUĞU
Şifalı Bitkinin makalesi altında ilgili ürünlerde sergilenmektedir.

+ Kınakına Bitkisinin Diğer İsimleri:

Kınakına, Kınakına Kabuğu.

+ Kınakına Bitkisinin Faydaları & Tıbbi Etkileri:

Güçlendirici, midevi, sıtmaya karşı, direnç verici, kalp yatıştırıcı, iştah açıcı, ateş düşürücü, tifo, verem tedavisinde kullanılmaktadır. Hafif ağrıları gidericidir. Tansiyon düşürücüdür. Kalbin ritim bozukluğunu gidericidir. Hafif zehirlidir. Ateş düşürücü özelliği vardır. Sıtma tedavisinde kullanılır. Bilindiği üzere, sıtma tedavisinde kinin kullanılır. Tifoda faydalıdır.
Ağır ve mikroplu hastalıklarda nekahat devresini kısaltır. Cilt kaşıntılarında faydalı olduğu bilinir. İştah açıcıdır. Kuvvet verir. Kabızlığı giderir. Kinidin alkoloidi taşikardi için kullanılır. Vücuda kuvvet verir. Kınakına otunun faydaları arasında kilo aldırıcı özelliği ve kan yapıcı olması da vardır.

+ Kınakına Bitkisinin Kullanım Şekli:

Kuru üzüm, iyice yıkandıktan sonra demir havanda çekirdekleri kırılıncaya kadar dövülür. Sonra 5 bardak suyun içine konulur. 20 gram kınakına kabuğu üzerine ilave edilerek yavaş ateşte kaynatılır. Kaynatma işlemi, su yaklaşık 4 bardak kalıncaya kadar devam ettirilir. Kapağı kapalı tutarak soğumaya bırakılır. Kınakına şerbeti, soğuduktan sonra ince bir tülbentten süzülerek bir şişeye konur ve buzdolabında saklanır. Her gün sabah ve akşam yemek aralarında çocuklara yarımşar kahve fincanı, büyüklere ise birer kahve fincanı içirilir. Kansızlık için kınakına şurubu çok faydalıdır.

+ Kınakına Bitkisinin Familyası, Tarihçesi ve Genel Bilgileri:

Peru, Bolivya, Doğu Hint adalarında yetişmektedir. Kökboyasıgiller familyasından, 15- 20 metreboyunda bir ağaçtır. Kına kına ağacı olarak bilinmesine rağmen, kına kına otu olarak da söylenilir, ama ot değil kocaman bir ağaçtır.

+ Kınakına Bitkisi İçindeki Maddeler:

Kınakınanın içeriğinde bulunan bazı maddeler şunlardır: kinin, kinidin, kinşonin, singol, kupreol bulunmaktadır.

+ Kınakına Bitkisi Toplama, Kurutma:

Ağacın gövde ve dal kabukları gölgede kurutulur.

(Kynk: Şifalı Bitkiler – Tarık Demira. – 2013)
Şifalı Bitkiler bilgilerinin kaynak gösterilsin veya gösterilmesin kopyalanması paylaşılması her türlü dağıtılması serbesttir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X