Hünnap, İnnap, Çiğde Yorumlar

HÜNNAP, İNNAP, ÇİĞDE
Şifalı Bitkinin makalesi altında ilgili ürünlerde sergilenmektedir.

+ Hünnap Bitkisinin Diğer İsimleri:

Hünnap, İnnap, Çiğde.

+ Hünnap Bitkisinin Faydaları & Tıbbi Etkileri:

Meyveleri göğüs yumuşatıcı özelliğine sahiptir ve göğüs ağrılarına da iyi gelir. İdrar söktürücüdür. Vücutta biriken ödemi yok eder. Boğaz ağrıları ve öksürük gibi şikâyetlerde içilen hünnap çayı son derece faydalıdır. Bağırsak problemi yaşayan kişiler hünnap çayı tükettiğinde, ishal ise ishali keser, kabız ise kabızlığı önler. Kanı temizler, vücuda rahatlık verir. Nezle ve soğuk algınlığında faydalıdır. Hünnap yemişi ve hünnap suyu kalp damar hastalıklarına da iyi gelir. Kolesterol ve trigliserit düşürücü etkisi vardır. Yüksek tansiyona iyi gelir. Hünnap yaprağı bronşit, astım, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır.

+ Hünnap Bitkisinin Kullanım Şekli:

Hünnap bitkisinin meyveleri çerez olarak yenilebilir. Kurutulmuş meyveleri ise çay olarak demlenebilir. Hünnap çayı için, 4 su bardağı suyun içine 30 gram hünnap bitkisi konarak demlenir ve içilir. Aynı işlem 4 su bardağı süt ile de yapılabilir.

+ Hünnap Bitkisinin Familyası, Tarihçesi ve Genel Bilgileri:

5- 7 metre yüksekliğinde, baharda sarıçiçekler açan, siyahımtırak koyu kırmızı meyveleri olan, dikenli bir ağaçtır. Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde, bu arada Anadolu’da da özellikle Batı ve Güney bölgelerde yetiştirilmektedir. Anavatanı Suriye olarak bilinmektedir.

+ Hünnap Bitkisi İçindeki Maddeler:

Şeker, müsilaj, tanen, pektin ve C vitamini içermektedir.

+ Hünnap Bitkisi Toplama, Kurutma:

Bitki tamamen olgunlaştıktan sonra toplanarak güneşte kurutulur.

(Kynk: Şifalı Bitkiler – Tarık Demira. – 2013)
Şifalı Bitkiler bilgilerinin kaynak gösterilsin veya gösterilmesin kopyalanması paylaşılması her türlü dağıtılması serbesttir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X