Soğan Ne İşe Yarar? Yorumlar

Soğanların etkileyici sağlık yararları, kanser, kalp rahatsızlıkları ve diyabet dahil olmak üzere bir çok hastalığa iyi gelmesinde ve riskinin azalmasında rol oynar. Ayrıca soğuk algınlığı, astım, bakteriyel enfeksiyonlar, solunum problemleri, anjina ve öksürüğü de iyi gelirler. Soğanların ayrıca kana susamış böcekleri de kovdukları bilinmektedir. Başka bir deyişle, bu sebzelerin, sizi ağlatsalar bile, doğanın gerçek bir armağanı olduğunu söyleyebiliriz.

Soğan nedir?

Soğanlar, Allium cepa’nın bilimsel sınıflandırmasına sahip sebzelerdir. İnsan vücudunda bulunan serbest radikalleri nötralize etmede çok etkili olan bir dizi antioksidan bileşik içerirler. Binlerce yıldır tıbbi amaçlı kullanıldılar.

Soğanlar, 7000 yıldan fazla bir süredir insan beslenmesinde temel bir bitki olmuştur ve bu zaman zarfında, bunlar ekilmiştir. Asya’nın bazı bölgelerinde hala vahşi türleri var, ama genel olarak soğan küresel olarak yetiştirilen ve yetiştirilen bir bitkidir. Tarih boyunca, onlara firavunları ile gömülen Mısırlılar gibi belirli kültürler tarafından tapılmıştırlar. Soğanla bu hayranlık, çok yönlülüğünden ve elverişliliğinden ya da şifalı ve yararlı özelliklerinden kaynaklanabilirdi.

Soğanın antibakteriyel özellikleri, antifungal rahatlamada bir hane adı haline getiren yaygın antifungal uygulamaları içerir. Soğan bitkileri iyi drene ve nemli toprakta yetiştirilebilir. Sağlığınıza faydalarını artırmak için arka bahçenizde veya bahçenizde bile yetiştirebilirsiniz. Soğanlar, dünyanın dört bir yanındaki mutfaklardaki birçok mutfak müstahzarının önemli bir bölümünü oluşturur ve aynı zamanda “diğer bitkiler” etrafında iyi yetiştikleri anlamına gelen “refakatçi bitkiler” olarak da bilinirler.

Soğanların eski çağlardan beri iyileştirici değeri olduğu bilinmektedir. Dünya Sağlık Örgütü bile, iştahı azalmış ve ateroskleroz hastası olan kişiler için yararlı olduklarını doğrulamaktadır. Sağlık uzmanları, soğanların kronik astım, alerjik bronşit ve soğuk algınlığı ile ilişkili öksürük sendromları olan hastalar için büyük bir rahatlama sağladığını kabul eder.

Bize bu kelimelerden ulaştınız: soğan suyunun faydaları, soğan kürü, soğanlama, soğan çiçeği, soğan suyu kürü, soğan, soğan kürü Saraçoğlu, soğan kaç kalori, soğan asit mi baz mı, soğan antibiyotik, soğan ağacı, soğan ayak, soğan antioksidan

Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Yönetmeliği: 01.10.1985 tarihli ve 5777 sayılı Aktarlar, Baharatçılar ve benzeri dükkanlar hakkında genelge ile Aktar ve Baharatçılara ilişkin açılış ve denetim işlemleri ile adı geçen yerlerde belirli koşullar altında Bitki ve Drogların satılabilmesine izin verilirmiştir. Bu genelge ile satılması mahzurlu ve tehlikeli olan maddelerde belirtilmektedir.

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu:
Geleneksel Tıbbi Ürünler ve Gıda Takviyeleri hakkında bilinmesi gerekenler başlıklı bilgilendirmesinde: “Dünyanın pek çok ülkesinde Bitkisel ürünlerin “Fitoterapi” adı altında Sağlık alanında kullanıldığı bilinmektedir. “Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Yönetmeliği” tüm ince ayrıntıları ve detayları düşünülerek hazırlanıp vatandaşlarımızın sağlığını koruyacak bir çerçevede uygulamaktayız.”

Satışa sunulan (Bitkisel ve Gıda Takviyesi mahiyetindeki vb.) ürünler ile alakalı olarak T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz KurumuGeleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Yönetmeliği” ve T.C Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilgili kanunlarında yayımlanan yasa gereği Bitkisel Ürünlerin Bitkisel drogların Gıda Takviyesi vb. ürünlerin Tanıtım ve Reklamlarında Endikasyon Belirten, Hastalıkları Rahatsızlıkları Tedavi eden Hastalığı iyileştirdiği gibi yazıların ve Sağlık Beyanlarının bulunması yasaklandığından dolayı Ürünler ile ilgili bu kısımda Ürün Markası, Ürün Adı, Ürünün İlgili Bakanlık İzin ve Belge Numarası, Ürünün İçeriği, Ürünün Kullanımı, Ürünün Muhafaza Şartları ve Uyarı mahiyetindeki üretici bilgilendirmeleri bulunacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X